27 Aralık 2006

SÜTLÜ KABAK

Çocukluğumdan beri annemin yaptığı ve ailece severek yediğimiz bu tatlıyı paylaşmak istedim.Belki kitaplarda farklı bir adı vardır ama bizim evde böyle bir ad almış.Annemin çok değişik lezzetleri vardır belki hepsi yazılsa koca bir ansiklopedi olur.Hep merak ederdim annem bukadar çok şeyi nereden öğrenmiş diye.Oysa bizim gibi kitaplardan dergilerden de uygulamıyor ,tarif defteri de yok!!Herşey aklında nasılsa, ölçüler hiç şaşmıyor ,her yaptığı beğeniyle karşılanıyor ve bir yiyen bir daha unutmuyor.Ben de onu örnek almaya çalışıyorum elimden geldiğince.Annemin mutfak ustalığı da mutfağı oldukça zengin bir konakda büyümesinden kaynaklanıyor sanırım.Böyle bir annem olduğu için çok şanslıyım.
İşte annemin nefis sütlü kabağı için malzemeler:

  1. 1 kilo bal kabağı
  2. 1 kilo süt
  3. 1 bardak şeker
  4. 3 kaşık nişasta

YAPILIŞI:Kabaklar kabuğu soyularak küp küp doğranır.Tencereye koyulur,üzerine 1 bardak şeker ilave edilir.(isteğe göre ölçü artırılabilir)Bir süre kaynayıp kabaklar yumuşadıktan sonra süt ilave edilir ve katılaşana kadar karıştırılır.Nişasta da ilave edilerek ocaktan alınır.Blendırdan geçirdikten sonra kaselere koyularak servis yapılır.Çok güzel ve faydalı bir tatlı tavsiye ederim.AFİYET OLSUN...

4 yorum:

Tuhfe dedi ki...

Bayraminiz ve Yeni yiliniz kutlu olsun

Sevgiler.

tomurcuk dedi ki...

Teşekkür ederim Sevgili Tuhfe sana da iyi bayramlar...

Aşk-ı Beka dedi ki...

merhaba,
balkabağını tencereye koyup şekeri ilave ettikten sonra su koyuyor muyuz? koyuyorsak ne kadar koyuyoruz acaba?..
sanırım çok hoş bir tatlı bu :) elinize sağlık

tomurcuk dedi ki...

Çok teşekkür ederim aşk-ıbeka ziyaretin için.Balkabağı şekerle pişerken kendi suyu oluştuğu için ayrıca suya gerek kalmıyor kendi suyuyla pişiyor kolay ve enfes bir tatlı tavsiye ederim.Bu arada bloğunu ziyaret ettim bir edebiyatçı olarak tam benlik başarılarının devamını dilerim.