01 Ocak 2006

AY ÇÖREĞİ


Hafta sonu olması nedeniyle bol bol mutfakta vakit geçirdim yine.Eşimin çok sevdiği ay çöreğini yaptım ben, eşim de kısır yaptı harika oldu herzamanki gibi.Tarifini daha sonraki zamanlarda verebilirim.Ailemle ve çayla birlikte hafta sonlarına doyum olmuyor fakat neçabuk ta bitiyor yarın yine aynıkoşturmaca okul,öğrenciler,son notlar,sözlüler...Neyse gelelim nefis ay çöreğimizin tarifine:

MALZEMELER:

  • Yarım paket margarin(tereyağı da olabilir)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • tuz,1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un

İÇ İÇİN;

  • 4 adet patates,karabiber,tuz,tozbiber
  • ekşimek,maydanoz,yumurta akı

YAPILIŞI:

  • Margarin eritilir,sıvıyağ,yoğurt,yumurta,tuz hepsi bir kapta karıştırılır.Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilir,kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurulur.10-15 dakika dinlendirilir.
  • İç hazırlanır:patatesler haşlanıp rendelenir,tuz karabiber pulbiber ilave edilir.Ayrı bir yerdemaydanozlar incecik doğranır,yumurta akı ve ekşimekle karıştılır.
  • Hamuru yuvarlak açıp içine önce patatesli iç sonra da ekşimekli iç koyarak rulo sarıp ay şekli verilir.Üzerine de daha önce içe kullandığımız yumurtanın sarısını sürerek susam çörek otu serpip orta sıcaklıkta pişirilir.Çayın yanında afiyetle yenir.

Çok basit ve güzel bir çörek kesinlikle tavsiye ediyorum mutlaka deneyin,AFİYET OLSUN...

2 yorum:

akçahan dedi ki...

Çok lezzetli olduğundan eminim. Yeni yılda ağız tadınız bozulmaması dileği ile, sevgiler.

tomurcuk dedi ki...

Ziyaretin ve yorumun için teşekkürler sevgili Akçahan senin de yeni yılın yeni umutlarla gelmiştir inşallah,sevgiyle kal yine bekleriz...