Havuçlu Kek
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı havuç(rendelenmiş)
- 1 su bardağı ceviz veya fındık(iri çekilmiş)
- 1 adet elma (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2-3 çorba kaşığı tahin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartmatozu kalıp için.tepside düşünürsek 2 paket
- Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Yumurta iyice çırpıldıktan sonra şeker ilave edilir ve sonra da yağ ile birlikte çırpılmaya devam edilir.Rendelenmiş havuç ve elma ilave edilir,karıştırılır.Daha sonra da tarçın,tahin ve vanilya katılır.(tahinsiz yapıyorum normalde artan tahini değerlendirmek için kullandım fakat çok farklı bir tat kattı bundan sonra mutlaka kullanacağım.)Un kabartma tozu ile birlikte eleyerek ilave edilir ve iyice karıştırılır.150 derece sıcaklıkta 40-45 dakika pişirilir.(ağır ağır pişen kek daha güzel oluyor)Afiyet olsun denemenizi tavsiye ederim.
Ailem çok beğendi ve tahinin çok farklı bir tat kattığını söylediler.Bu benim sayfamda ilk tarifim hamur işlerini yapmayı çok sevsem de yoğun iş temposunda pek yapamıyorum bu sıralar umarım gerisi gelir,sevgiyle kalın....
5 yorum:
Tomurcuğum,
Kekinin tadı hala damağımda.
Keşke bir dilim daha yeseymişim :)
Afiyet olsun canım yine yaparız üzülme!
iade-i ziyarete geldim kismetimde havuclu kek varmis. ellerine saglik sevgili tomurcuk.
Teşekkür ederim Nurbeyazcım beni çok mutlu ettin henüz çok yeniyim bu çemberde,çalıştığım için pek vakit bulamıyorum bu nedenle sayfamda henüz yetersizim bundan sonra umarım yeni birşeyler katarım,sevgiyle kal...
çitlembik çok beçerikli bir kızsın galiba.sana başarılar..
Yorum Gönder