10 Şubat 2007

SÜTLÜ HAVUÇ ÇORBASI

Annemden öğrendiğim ve eşimle çok sevdiğimiz bir çorbadır bu.Mideyi çok rahatlatıyor.Kitaplarda var mıdır varsa ismi nasıl geçer bilmiyorum ama annem böyle bir isim vermiş.Zaten annemin tarifleri hep kendine özgüdür.İşte tarifi:

MALZEMELER:

  • 2 adet havuç
  • 2 bardak süt
  • 3 y.kaşığı sıvıyağ
  • 3 kaşık un(kavrulmuş)
  • 1 tatlı kaşığı toz biber veya pul biber
  • 3 bardak su,tuz

YAPILIŞI:Havuçlar rendelenerek tencereye alınır ve sıvı yağ ile rengi değişene kadar sotelenir.Bir kenarda yağsız tavada un pembeleşene kadar kavrulur.Kavrulan un havuçların üzerine ilave edilir, tozbiberle birlikte karıştırılır.Üzerine süt yavaş yavaş dökülerek karıştırılır, su da ilave edilerek kaynayana kadar karıştırılır ve kaynadıktan sonra tuz ilave edilir.(Kaynamadan tuz koyulursa kesiliyor)Ocaktan alındıktan sonra blendırdan geçirilir ve üzerine dereoto veya maydanozla servis yapılır.AFİYET OLSUN...

01 Şubat 2007

MAYALI POĞAÇA

Uzun zamandır yazamadım bebiş bütün vaktimi alıyor,hep onunla ilgileneyim istiyor.Öyle gülücükler atıyor ki mest ediyor beni olamaz böyle bir mutluluk...Allahım herkese tattırsın bu duyguyu muhteşem bir şey...
Gelelim bebişim uyurken aceleyle yaptığım poğaçanın tarifine.Bu tarifi değişik şekillerde de yapıyoruz,pide olarak da çok hoş oluyor tavsiye ederim.


MALZEMELER:

  • 2 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı şeker
    2 tatlı kaşığı tuz
    yarım çay bardağı sirke
    1 paket yaş maya
    aldığı kadar un
  • İçi için peynir,maydanoz.(patates veya kıymalı da olabilir)

YAPILIŞI:Bir karıştırma kabında maya ılık sütle karıştırılarak bekletilir.Köpürmeye başladıktan sonra üzerine yağ,şeker,tuz,sirke ilave edilir.Aldığı kadar da un ilave edildikten sonra iyice yoğurulur,mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir.Yumak şeklinde alınır ve peynir maydanoz karışımı içine koyularak kapatılır.Tepsiye dizilerek yumurta sarısı sürülür,susam ve çörek otuyla süslenerek-ben aceleden unuttum:)) - orta sıcaklıkta pişirilir.AFİYET OLSUN...