SÜTLÜ HAVUÇ ÇORBASI
Annemden öğrendiğim ve eşimle çok sevdiğimiz bir çorbadır bu.Mideyi çok rahatlatıyor.Kitaplarda var mıdır varsa ismi nasıl geçer bilmiyorum ama annem böyle bir isim vermiş.Zaten annemin tarifleri hep kendine özgüdür.İşte tarifi:
MALZEMELER:
- 2 adet havuç
- 2 bardak süt
- 3 y.kaşığı sıvıyağ
- 3 kaşık un(kavrulmuş)
- 1 tatlı kaşığı toz biber veya pul biber
- 3 bardak su,tuz
YAPILIŞI:Havuçlar rendelenerek tencereye alınır ve sıvı yağ ile rengi değişene kadar sotelenir.Bir kenarda yağsız tavada un pembeleşene kadar kavrulur.Kavrulan un havuçların üzerine ilave edilir, tozbiberle birlikte karıştırılır.Üzerine süt yavaş yavaş dökülerek karıştırılır, su da ilave edilerek kaynayana kadar karıştırılır ve kaynadıktan sonra tuz ilave edilir.(Kaynamadan tuz koyulursa kesiliyor)Ocaktan alındıktan sonra blendırdan geçirilir ve üzerine dereoto veya maydanozla servis yapılır.AFİYET OLSUN...